Ispunjeno

Insistiranje na adaptaciji zgrade Muzeja Istočne Bosne Tuzla

Opštine: Tuzla

Naročito će se insistirati kod viših nivoa vlasti da se konačno izvrši izgradnja i adaptacija zgrade Muzeja Istočne Bosne Tuzla koji više godina nema nikakvih uslova za definitivni smještaj njegovih bogatih zbirki koje su još uvijek smjestene na više mjesta u gradu i više godina nema skoro nikakvih uslova za prijem posjetilaca.

Izvor: Izborni program Gradske organizacije SDP BiH Tuzla za Lokalne izbore u BiH 2020. godine

Rebalansom Budžeta za 2021. godinu, za potrebe adaptacije zgrade JU Muzeja Istočne Bosne izdvojeno je 100.000 KM. Adaptacija ove kantonalne kulturne institucije započela je u oktobru 2021.

Podsjećamo, Grad Tuzla je još 2004. godine muzeju dao na trajno korištenje prostorije nekadašnje Interne bolnice u Tuzli. 

U Budžetu Grada Tuzle za 2022.godinu, sa pozicije Stručne službe za poslove gradonačelnika, izdvojen je kapitalni grant u iznosu od 100.000 KM za adaptaciju zgrade Muzeja istočne Bosne Tuzla.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!