Započeto

Iniciranje izgradnje „cvjetnog sata“

Opštine: Travnik

Realiziranje širokog spektra aktivnosti iz oblasti ekološke sigurnosti kao što su:

Inicirati izgradnju „cvijetnog sata“ kao turističke atrakcije.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti na ispunjenju datog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Putem vlastite Facebook stranice, u septembru 2021. godine načelnik Općine Travnik Kenan Dautović obavijestio je javnost da se sastao sa šefom Delegacije EU i specijalnim izaslanikom EU u BiH Johannom Sattlerom. Tom prilikom, kako je ustvrdio načelnik, razgovarali o izgradnji Cvjetnog sata.

Naime, ambasadoru Sattleru sam iznio prijedlog da EU, po uzoru na svjetske poznate gradove, finansira izgradnju cvjetnog sata što je ambasador sa zadovoljstvom prihvatio.

Kenan Dautović, 21.9.2021.

Kako su za Istinomjer rekli iz Općine Travnik početkom maja 2023. godine, u dogovoru s predstavnicima EU u BiH, koji će u potpunosti finansirati izgradnju “Cvjetnog sata”, dogovorena je lokacija gdje će se nalaziti cvjetni sat, a riječ je o parku kod Općine Travnik na izlazu prema Bosanskoj ulici. Iz Općine su dodali da je izabran izvođać radova koji će ugraditi “Cvjetni sat”.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!