Nije započeto

Implementacija Zakona o sportu

Partije: SDP | Oblasti: Obrazovanje

Implementirat ćemo Zakon o sportu.

Izvor: Izborni program SDP BiH

U Programu rada Vijeća ministara BiH za 2023. godinu planirani su projekti koji će unaprijediti koordinaciju aktivnosti u oblasti sporta (2.901.000,00 KM) i za unapređenje međunarodne saradnje u oblasti sporta (150.000,00 KM).

U Programu rada VM BiH za 2023. godinu su u svim kvartalima planirane: Odluka o kriterijima za raspored sredstava tekućeg granta “Sufinansiranje sportskih manifestacija” (kvartal II) i Odluka o imenovanju vijeća za sport i visini novčane naknade (kvartal I).

Denis Zvizdić, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine predložio je Prijedlog zakona o dopunama Zakona o sportu u Bosni i Hercegovini, koji je PD PSBiH razmatrao na 4. sjednici, održanoj 23.2.2023. godine. Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma nije utvrdila da je prijedlog ovog zakona usklađen sa Ustavom i pravnim sistemom BiH, niti je podržala principe predloženog zakona, te je Predstavničkom domu dostavila negativno mišljenje.

Na 5. sjednici PD PSBiH održanoj 20.3.2023. godine po drugi put nije prihvaćeno negativno mišljenje Ustavnopravne komisije PD PSBiH o Prijedlogu zakona o dopunama Zakona o sportu u BiH, čime je Dom obustavio zakonodavni postupak o ovom prijedlogu zakona.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!