Nije započeto

Hidroelektrane u Laktašima

Partije: SP RS | Oblasti: Ekonomija

On je rekao da je u Laktašima potrebno unaprijediti poljoprivrednu proizvodnju još većim izdvajanjima iz budžeta, te raditi na uređenju vodotoka Vrbasa na ovom prostoru izgradnjom nekoliko novih hidrocentrala i u vezi sa tim uspostaviti saradnju sa ruskim kompanijama.

Obrazloženje

U prvih godinu dana rada Vlade RS nije bilo aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: socijalisti.ba

Petar Đokić, predsjednik SPRS je rekao da je u Laktašima potrebno unaprijediti poljoprivrednu proizvodnju još većim izdvajanjima iz budžeta, te raditi na uređenju vodotoka Vrbasa na ovom prostoru izgradnjom nekoliko novih hidrocentrala i u vezi sa tim uspostaviti saradnju sa ruskim kompanijama. 

Prema istim, službenim izvorima Opštine, odnosno u nedostatku istih, još uvijek nisu razvijeni projekti mini hidrocentrala na Vrbasu, koje bi mogle urediti vodotok rijeke Vrbas, kako je to obećao predsjednik SPRS, Petar Đokić. 

Prema tome, Istinomjer ovo obećanje ocjenjuje kao nije započeto.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!