U progresu

Granični prelaz u Novom gradu

Partije: SP RS | Oblasti: Ekonomija

Predsjednik Socijalističke partije RS Petar Đokić je na izbornom skupu Socijalističke Partije RS u Novom Gradu izjavio da će se SPRS zalagati u institucijama BiH za rješavanje statusa graničnog prelaza u Novom Gradu, u cilju privrednog razvoja i regulisanja teretnog saobraćaja.

Obrazloženje

Granični prelaz Novi Grad otvoren je za putnički saobraća u aprilu 2019. godine, međutim prema informacijama iz Auto-moto saveza Republike Srpske saobraćaj još uvijek nije otvoren za teretna vozila.

Izvor: socijalisti.ba

Naime, teretni saobraćaj na ovom graničnom prelazu zatvoren je još 2013. godine, po ulasku Hrvatske u Europsku uniju. U decembru 2018. godine načelnik Opštine Novi Grad, Miroslav Drljača, izjavio je za Novinsku agenciju Republike Srpske kako ne postoje zvanične informacije o završetku radova na graničnom prelazu čiji je rok bio do kraja 2018. godine.

Sa probijenim rokom, 19. aprila 2019. godine, granični prelaz Novi Grad otvoren je za putnički saobraćaj, međutim prema informacijama iz Auto-moto saveza Republike Srpske saobraćaj još uvijek nije otvoren za teretna vozila. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!