Granični prelaz u Novom gradu

| Partija: | Oblast:

Predsjednik Socijalističke partije RS Petar Đokić je na izbornom skupu Socijalističke Partije RS u Novom Gradu izjavio da će se SPRS zalagati u institucijama BiH za rješavanje statusa graničnog prelaza u Novom Gradu, u cilju privrednog razvoja i regulisanja teretnog saobraćaja.

Izvor: socijalisti.ba

Kratko obrazloženje

U prvih 100 dana rada Vlade RS

Dugo obrazloženje

Naime, teretni saobraćaj na ovom graničnom prelazu zatvoren je 2013. godine, po ulasku Hrvatske u Europsku uniju. U decembru 2018. godine načelnik Opštine Novi Grad, Miroslav Drljača, izjavio je za Novinsku agenciju Republike Srpske kako ne postoje zvanične informacije o završetku radova na graničnom prelazu čiji je rok bio do kraja 2018. godine. Do marta 2019. godine, radovi nisu završeni, dok je saobraćaj za teretna vozila i dalje obustavljen.

U tom svjetlu, Istinomjer ovo obećanje ocjenjuje kao nije započeto..

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Upload limit: 1Mb

  • Poništi