Djelimično ispunjeno

Grad Sunca

Opštine: Trebinje

Turistička ponuda zasada je uglavnom obuhvatala obilaske vjerskih objekata, kao i vinskih podruma, ali ona mora biti proširena: gradom Sunca

Obrazloženje

U toku mandata gradonačelnika Mirka Ćurića obećanje je djelimično ispunjeno.

Izvor: Platforma za lokalne izbore 2016. godine

Do sada su izgrađeni istočni kompleks “Grada Sunca” (80.000 m²) značajna sredstva su uložena u razvoj vodne infrastrukture, izgradnju pristupnih puteva, dovođenje optičkih kablova i rasvjete itd.

Gradonačelnik Ćurić je rekao da je obaveza lokalne samouprave bila rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i izrada projektne dokumentacije, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 150.000 KM.

Obilaznica će se raditi od sela LJubovo do Grada sunca, gdje je planiran kružni tok. Ukupna dužina dionice je 3,1 kilometar. Vrijednost radova procijenjena je na oko 2,5 miliona KM, a sredstva će obezbijediti Vlada Republike Srpske i Javno preduzeće `Putevi`.

Mirko Ćurić, 22. januar 2019.

On je dodao da je ovaj projekat važan kako za grad Trebinje, tako i za Grad sunca.

To je bitno i za Grad sunca i spajanje sa putem Trebinje-Dubrovnik. Svi građani moći će jednostavnije i brže da dođu iz tog pravca.

Mirko Ćurić, 22. januar 2019.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!