Ispunjeno manjim dijelom

Gospodarska zona Knešpolje

Opštine: Široki Brijeg

Gospodarska zona Knešpolje – izgradnja internih prometnica i ostale komunalne infrastrukture.

Izvor: Predizborni program HDZ-a BiH za Široki Brijeg

Iz Gradske uprave (GU)  Širokog Brijega naznačili su da je u gospodarskoj zoni Knešpolje izvršena parcelizacija zemljišta, a napravljena je osnovna podloga internih prometnica kroz zonu. Ulaganja će se nastaviti, u svim oblicima komunalne infrastrukture.

U oktobru 2019. godine iz GU Široki Brijeg istakli su:

U gospodarskoj zoni Knešpolje izvršena je parcelizacija zemljišta, a napravljena je osnovna podloga internih prometnica kroz zonu. Završena je sekundarna vodovodna mreža, a u tijeku su radovi na izgradnji glavne dovodne vodovodne cijevi. Lokalne tvrtke su izgradile ili trenutno grade tisuće četvornih metara korisne površine čime će povećati proizvodne ili skladišne kapacitete. (Sjemenarna, Mandeks, TT kabeli, Ataco, iForm).

U junu 2020. godine javnost je obaviještena da je u Knešpolju “izgradnja glavnog dovodnog cjevovoda pri završetku”.

Vrijednost radova iznosila je 269.157,00 KM s PDV-om. Izvođač radova je Eccon Inžinjering iz Čapljine. Radovi su obuhvatili glavni cjevovod za kompletno Mostarsko blato i glavni distributivni cjevovod za Knešpolje. Također, paralelno s izgradnjom glavnog cjevovoda položene su cijevi za odvodnju otpadnih i oborinskih voda iz industrijske zone u Knešpolju. Ovime se stvaraju uvjeti da mještani Knešpolja u suradnji s Gradom Širokim Brijegom izgrade sekundarnu vodovodnu mrežu i kućne priključke.

Saopćenje, Grad Široki Brijeg, 4. juni 2020.

Iz Gradske uprave Širokog Brijega u septembru 2020. godine istakli su sljedeće:

U gospodarskoj zoni Knešpolje izvršena je parcelizacija zemljišta, a napravljena je osnovna podloga internih prometnica kroz zonu. Završena je sekundarna vodovodna mreža, a početkom ljeta završeni su radovi na izgradnji glavne dovodne vodovodne cijevi. Također, paralelno s izgradnjom glavnog cjevovoda položene su cijevi za odvodnju otpadnih i oborinskih voda iz industrijske zone u Knešpolju. Lokalne tvrtke su izgradile ili trenutno grade tisuće četvornih metara korisne površine čime će povećati proizvodne ili skladišne kapacitete. (Sjemenarna, Mandeks, TT kabeli, Ataco, iForm).

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!