Započeto

Godišnja finansijska podrška u radu JU “Djeca Sarajeva”

Opštine: Novi Grad Sarajevo

Godišnja finansijska podrška u radu JU “Djeca Sarajeva” za popravku i održavanje objekata vrtića na teritoriji općine Novi Grad.

Izvor: Izborni program za mandatni period 2020 - 2024 "Nastavljamo zajedno"

Iz Općine Novi Grad Sarajevo krajem augusta 2021. godine saopćeno je da prvog septembra počinju sa radom dva nova vrtića u ovoj općini, a riječ je o vrtićima “Vjeverica” na Alipašinom Polju i vrtiću u sklopu škole “Umihana Čuvidina” u Boljakovom Potoku.

Tada je saopćeno da vrtić “Vjeverica” može primiti 200 mališana, da je postojao u prijeratnim godinama, ali se nakon rata nije koristio jer je bio potpuno devastiran naveli su iz ove općine.

Podsjećamo, objekt je u vlasništvu Kantona Sarajevo, ali je aktivnosti oko njegove rekonstrukcije vodila Općina Novi Grad Sarajevo, dok je Ministarstvo obrazovanja finansijski podržalo realizaciju projekta. Obnovljeni vrtić dat je na upotrebu JU „Djeca Sarajeva“ 1. marta 2021. godine, a JU “Djeca Sarajeva” provela je konkurs za upis djece, te je osigurano i osoblje koje će raditi u vrtićima. Iz Općine su tada dodali da će vrtić u sklopu osnovne škole “Umihada Čuvidina” primit će oko 100 mališana.

Krajem 2022. godine, iz Općine je saopćeno da se u objektu Vila Hadžihalilovića u naselju Dobrinja otvara vrtić “Dječji koraci”. Općina je prethodno pomenuti objekat dodijelila na korištenje Medžlisu Islamske zajednice u svrhu formiranja vrtića. Iz Općine su dodali da bi prvo obdanište Medžliza IZ u Sarajevu moglo početu u januaru 2023. godine. Vrtić “Dječiji koraci” počeo je s radom 4. januara 2023. godine.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!