Nije započeto

Gasifikacija Sokoca

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Na predizbornoj tribini na Sokocu, koja je održana 17. septembra 2022. godine, Milorad Dodik je govorio o gasifikaciji:

“Jedan od projekata koji će se realizovati u sljedećoj godini to je da gasifikujemo općinu Sokolac i cijelu liniju.”

Izvor: Sokolac - predizborna tribina 17.09.2022.

Kako je saopćeno iz kabineta načelnika Općine Sokolac nakon održanog sastanka s predsjednikom RS Miloradom Dodikom, premijerom RS Radovanom Viškovićem i ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Stašom Košarcem 15.9.2023, na inicijativu predsjednika RS Milorada Dodika Sokolac je obuhvaćen Projektom gasifikacije istočnog dijela Republike Srpske. Na pomenutom sastanku je, između ostalog, data i podrška realizaciji projekta postavljanja solarne elektrane u Sokocu snage 100 megavata. 

Nekoliko dana kasnije, 17.9.2023. godine, direktor “Sarajevo-gasa” Nedeljko Elek i generalni direktor poslovnice kineske korporacije AVIC u Republici Srpskoj Vej Ping potpisali su Memorandum o razumijevanju za izgradnju i finansiranje gasovoda. Ceremoniji potpisivanja koja je upriličena u Administarativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, prisustvovali su predstavnici i načelnici opština Istočnog Sarajeva, Milića, Vlasenice, Šekovića i Han Pijeska.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!