Djelimično ispunjeno

Gasifikacija Kromolja

Opštine: Centar Sarajevo

Gasifikacija Kromolja.

Obrazloženje

U oktobru 2019. godine ozvaničen je početak četvrte faze izgradnje distributivne gasne mreže u naseljima Kromolj, Slatina, Poljine, Šip i Nahorevo.

Izvor: Projekti i programski ciljevi Nedžada Ajnadžića

Početkom augusta 2017. godine, ozvaničen je početak druge faze projekta gasifikacije naselja Kromolj, Slatina i Poljine. Iz Općine Centar tada su podsjetili da je u 2016. godini okončana realizacija prve faze projekta kada je položeno oko 1.500 metara distributivnog cjevovoda za naselje Kromolj.

Realizacija treće faze projekta izgradnje distributivne gasne mreže u naseljima Kromolj i Poljine okončana je u 2018. godini, a u oktobru 2019. godine ozvaničen je početak četvrte faze izgradnje distributivne gasne mreže u naseljima Kromolj, Slatina, Poljine, Šip i Nahorevo. U svrhu realizacije ovog projkta Općina Centar je u svom Budžetu za 2019. godinu izdvojila 170.000 KM.

 

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!