Ispunjeno

Formiranje odjeljenja Poljoprivrednog fakulteta

Opštine: Trebinje

Shodno raspoloživim resursima neophodno je uraditi studiju izvodljivosti za formiranje odjeljenja Poljoprivrednog fakulteta (smjerovi vinogradarstvo, vinarstvo, ljekovito bilje i sl.). To bi potvrdilo posvećenost grani poljoprivrede.

Obrazloženje

Zabilježene su aktivnosti na realizaciji ovog obećanja.

Izvor: Platforma za lokalne izbore 2016. godine

Početkom jula ove godine saopćeno je da Univerzitet u Banjaluci “pokrenuće postupak licenciranja studijskog programa Mediteranska poljoprivreda”, odnosno da je to odlučeno na sastanku rektora Univerziteta u Banjaluci prof. dr Radoslava Gajanina, rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milana Kulića i gradonačelnika Grada Trebinja Mirka Ćurića.

Inicijativa za formiranje odjeljenja Poljoprivrednog fakulteta postoji od 2015. godine.

Kako je navedeno tokom sastanka održanog 2. jula 2020. godine u prostorijama Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, “sjedište studijskog programa Mediteranska poljoprivreda biće u Trebinju, a djelovaće pri Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Banjaluci”.

Kako je dogovoreno tokom sastanka, Grad Trebinje će osigurati adekvatne prostorije za rad ovog studijskog programa, kao i za smještaj budućih studenata.

Nastavu na ovom studijskom programu izvoditi nastavnici i saradnici sa poljoprivrednih fakulteta dva javna Univerziteta iz Republike Srpske.

U prvoj godini mandata nisu zabilježene aktivnosti na ispunjavanju ovog obećanja. Tokom 2018. godine nije bilo aktivnosti na realizaciji ovog obećanja.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!