Djelimično ispunjeno

Fiskalno rasterećenje privrede

Partije: DNS | Oblasti: Ekonomija

“DNS zahtijeva da se prioritetno zaustavi decenijsko upropaštavanje privrede i izvrši revitalizacija svih preduzeća, pogona i njihovih organizacionih i proizvodnih dijelova.U tom cilju potrebno je sljedeće:- fiskalno rasterećenje privrede;”

Vlada Republike Srpske utvrdila je na prvoj posebnoj sjednici 22.02.2015. godine Nacrt zakona o izmjenama zakona o porezu na dohodak. Ovim zakonom predloženo je rasterećenje privrednih subjekata, u konkretnom slučaju osnivača i vlasnika udjela u privrednim društvima tako što se oslobađa prihod od dividende i udjela u dobiti od oporezivanja porezom na dohodak. Na ovaj način, kako je obrazloženo iz Vlade RS, izjednačavaju svi poreski obveznici u BiH i sprečava evidentna poreska konkurencija u okviru BiH.

Zakon je usvojen po hitnoj proceduri u NSRS 16.07.2015. godine.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!