Započeto

Finansiranje i refundiranje troškova projekata strateških grana privrede

Partije: NiP | Oblasti: Ekonomija

Formiranje zasebnih linija finansiranja i refundiranja troškova projekata strateških grana privrede: nabavke sredstava za rad, certifikacije i standardizacije poslovanja i proizvodnje, digitalizacije i modernizacije poslovanja.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata 2022-2026 Vlada FBiH provodila je određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Izborni program Narod i pravda

Razvojna banka Federacije BiH izradila je Strateški plan poslovanja Razvojne banke FBiH za period 2023 – 2027. godine. Jedan od strateških ciljeva je ubrzavanje digitalne transformacije malih i srednjih preduzeća te poticanje razvoja inovativnih softverskih rešenja. 

Kako bi se to uradilo planirano je subvencioniranje i povoljno kreditiranje za ulaganja u razvoj e-trgovine i e-poslovanja, kao i kreditiranje nabavke opreme i tehničke infrastrukture za razvoj kompanija u IT industriji po povoljnijim uslovima.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!