Započeto

Finansijska podrška za projekte udruženja koja okupljaju mlade

Opštine: Travnik

Finansijski podržati projekte udruženja koja okupljaju mlade, te obezbijediti sredstva za kulturno-zabavne programe mladih.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti na ispunjenju datog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Saradnja između Fondacije Mozaik i Općine Travnik nastavljena je i u 2021. godini, u skladu sa potpisanim Memorandumom o saradnji, kojim je  definisana osnova saradnje na uspostavanju i razvoju programa Omladinske banke Travnik. Kroz program Omladinske banke Travnik,  u 2021. godini podržano je 6 projekta neformalnih grupa mladih i registrovana su 2 mikrobiznisa. 

U budžetu Općine Travnik za 2022. godinu obezbijeđena su sredstva u iznosu od 10.000 KM za stavku “Tekući transferi udruženjima građana”. U iznosu od 599.200 KM podržan je rad JU Centar za kulturu Općine Travnik, dok je za JU Hrvatski kulturni centar izdvojeno 230.500 KM. 

Saradnja sa Fondacijom Mozaik nastavljena je i u 2022. godini te je u Travniku realizovano 6 projekata pokrenutih od strane mladih, ukupne vrijednosti 12.932 KM. Općina Trvanik je učestvovala i u projektu Asocijacije srednjošjolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) – “Socijalni dan”. Tako je 10 srednjoškolaca/ki imalo priliku jedan dan raditi u Općini, a dnevnice koje su zaradili Općina je uplatila u Fond Socijalnog dana kojim se finansiraju projekti mladih u lokalnim zajednicama širom BiH.

U Budžetu Općine Travnik za 2023. godinu, za rekreaciju, kulturu i religiju izdvojeno je 3.615.820 KM. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!