Ispunjeno većim dijelom

Finansijska podrška za porodice sa tri i više djece

Opštine: Novi Grad Sarajevo

U narednom periodu nastavit ćemo realizovati društvene programe koji su već postali prepoznatljivi, kao što je finansijska podrška porodicama sa troje i više djece. (…)

Obrazloženje

U toku mandata 2016 - 2020 obećanje je ispunjeno u mjeri koja je značajna za njegove ciljeve.

Izvor: Izborni program SDA Novi Grad Sarajevo za Općinske izbore 2016. godine

Iz Općine Novi Grad Sarajevo u oktobru 2018. godine saopćili su:

Općina Novi Grad Sarajevo nastavila je realizaciju projekta podrške porodicama koje dobiju blizance, treće, četvrto i svako naredno dijete. Ovakav vid podrške porodicama koje se odluče za više djece, ova lokalna zajednica realizira od 2015. godine s ciljem pružanja podrške natalitetu i osnaživanju porodice. Za tu namjenu iz ovogodišnjeg budžeta izdvojeno je 80.000 KM.

I u budžetu za 2019. godinu ova općina je pored finansijske podrške nezaposlenim porodiljama osigurala sredstva u iznosu od 90.000 KM za projekat pružanja podrške porodicama koje dobiju treće, četvrto i svako naredno dijete.

U oktobru 2019. godine 35 porodica sa troje ili više djece ili blizancima je od ove općine dobilo po 500 KM.

U Općini Novi Grad danas je upriličen prijem i uručenje rješenja za dodjelu simbolične pomoći od po 500 KM za 35 porodica koje su u ovoj godini dobile blizance, treće, četvrto i više djece. Ovakav vid podrške porodicama koje se odluče za više djece, Općina Novi Grad realizira petu godinu s ciljem pružanja podrške natalitetu i osnaživanju porodice. Za tu namjenu iz ovogodišnjeg budžeta izdvojeno je 90.000 KM.

Saopćenje, Općina Novi Grad Sarajevo, 21. oktobar 2019.

I Budžetom za 2020. godine predviđena su sredstva za pomoć porodiljama sa troje ili više djece.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!