Započeto

Finansijska podrška učeničkom poduzetništvu

Opštine: Gračanica

Finansijska podrška učeničkom poduzetništvu.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata zabilježene su određene aktivnosti kada je u pitanju realizacija datog obećanja.

Izvor: Izborni program 2020-2024, SDP BiH Gračanica

Tokom prezentacije rezultata Omladinske banke Gračanica u 2021. godini, održane 23.11.2021. godine, pored ostalog je konstatovano da su ovogodišnjih 10 projekata i dva mikro biznisa uspješno realizovani, te da je ukupna vrijednost  projekata i mikrobiznisa iznosila je  20.174 KM.

S tim u vezi, direktor programa Omladinske banke fondacije “Mozaik” Željko Paunović podsjetio je da su Grad Gračanica i fondacija Mozaik prošle godine potpisali četvorogodišnji memorandum o saradnji vrijedan oko 32.000 KM, dok je gradonačelnik Helić tim povodom izjavio:

Projekti su zaista u funkciji daljeg razvoja, aktivizma i navikavanja na biznis mladih ljudi. Većina projekata je realizovana na potezu Druge osnovne škole, stvaramo preduslove za jedan zaista sportsko-rekreativni omladinski centar. Mi smo pored toga što su se aktivisti uključili sa sredstvima Omladinske banke podržali projekat sa još dodatnim sredstvima da bi stvorili dobre uslove za sport i rekreaciju.

Nusret Helić, 23.11.2021.

U okviru Programa rada Gradskog vijeća Gračanica za 2021. godinu, predviđeno je usvajanje Strategija za mlade, 

U Budžetu Grada Gračanica za 2021. godinu pod stavkom Transferi- obrazovanje (stimulacije učenika u takmičenjima, nagrade i priznanja ), izdvojen je 10 000 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!