Neispunjeno

Fakultet fizičkog vaspitanja

Opštine: Banja Luka

Također, grad, kroz regulisanje prostora, mora riješiti (…) i dodatne prostore koji se tiču fakulteta fizičkog vaspitanja.

Obrazloženje

U toku mandata gradonačelnika Igora Radojičića dato obećanje nije ispunjeno.

Izvor: "Apostrof”, Alternativna televizija, 30.09.2016

Do sada je usvojen regulacioni plan za prostor Univerzitetskog grada koji predviđa prostor za zgradu Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta.

Grad Banjaluka, kao lokalna zajednica, je kroz sistem planiranja i programiranog razvoja, kao kontinuirane djelatnosti, izradio neophodnu provedbenu prostornoplansku dokumentaciju, koja će omogućiti izgradnju objekata visokoškolskog obrazovanja na dvije lokacije, i to na lokaciji uz Ulicu Majke Jugovića, kao i lokaciju uz Bulevar Srpske vojske (Regulacioni plan „Jug 1“ i Regulacioni plan spomenika parkovske arhitekture „Univerzitetski grad“). Ova dva planska dokumenta predviđaju proširenje kapaciteta Univerziteta u Banjaluci, kako za potrebe održavanja nastavne aktivnosti, tako i za ostale potrebe namjenjene populaciji studenata.

Grad Banja Luka, 31. oktobar 2019.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!