Neispunjeno

Fabrika pirotehničkih sredstava

Partije: SP RS | Oblasti: Ekonomija

“Iza nas je Dom kulture, kao jedan od završenih objekata, ali ima i drugih projekata kao što je poslovna zona u naselju Blaževac gdje planiramo izgradnju fabrike pirotehničkih sredstava i za to već imamo potpisan memorandum o saradnji sa izraelskom kompanijom, ali i rekonstrukcija Trga 9. januar i izgradnja spomen sobe posvećene Vasi Pelagiću”, rekao je Đokić na predizbornoj tribini SP.

Izvor: socijalisti.ba

Još 2017. godine, Vlada RS prihvatila je pismo namjere izraelske kompanije „Moram vatrometi“ za izgradnju fabrike pirotehničkih sredstava. Do obećanja predsjednika Socijalističke partije RS, nisu vidljivi nikakvi značajniji pomaci, osim sporazuma o razumijevanju. Prema izvještajima medija, zemljište ostaje problem pri početku gradnje, te pribavljanje potrebne projektne dokumentacije.

Obim investicije procjenjuje sa na oko 4 miliona eura, a Opština Pelagićevo je donijela odluku o ustupanju 20 hektara zemljišta za ovu investiciju.

Više informacije nije bilo moguće pronaći.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!