U progresu

Edukacija poljoprivrednika o savremenim tehnikama rada

Partije: Ujedinjena Srpska | Oblasti: Ekonomija

U okviru dokumenta “Platforma za Opšte izbore 2022.” političkog subjekta Ujedinjena Srpska dato je obećanje koje se odnosilo na edukaciju poljoprivrednika o savremenim tehnikama rada.

“Edukacije i tehnološka unapređenja važna su radi efikasnije poljoprivredne proizvodnje, te je neophodno organizovati konstantne edukacije i obučavati poljoprivrednike savremenijim tehnikama rada.”

Obrazloženje

U prvih 100 dana mandata, Vlada RS provodila je određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Ujedinjena Srpska, Platforma za Opšte izbore 2022.

Od dana imenovanja nove Vlade Republike Srpske (RS), širom ovog entiteta održan je niz predavanja i edukacija za poljoprivrednike, pri čemu su predstavljeni Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela za 2023. godinu te Pravilnik o kapitalnim investicijama u poljoprivrednoj proizvodnji za 2023. godinu.

Pored ostalog, u organizaciji resornog ministarstva, poljoprivrednici su edukovani na teme stočarske i organske proizvodnje, proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda, proizvodnje krompira, proizvodnje povrća u plastenicima. pčelarstva, korištenja najsavremenijih agrometeoroloških stanica, plodnosti zemljišta te drugim aktuelnim pitanjima i izazovima u agraru RS-a. 

Edukacije poljoprivrednih proizvođača tokom 2023. godine održane su u Berkovićima, Obudovcu, Tesliću, Modriči, Rogatici, Doboju, Trebinju, Gradišci, Doboju Laktašima, Srpcu, Manjači, Derventi, Stanarima, Trebinju, Palama i Prijedoru.

Tokom 2023. godine, u niz lokalnih zajednica u RS poljoprivrednicima je predstavljen i Pravilnik o podsticajima za razvoj poljoprivrede i sela za 2023. godinu.

Takve aktivnosti provedene su 16.2.2023. godine u opštinama Sokolac i Han-Pijesk, 24.2.2023. godine u Stanarima i Modriči, a u martu i u Trebinju, Nevesinju, Ljubinju i Berkovićima, te Bileći, Gacku, Kalinoviku i Foči, te početkom aprila u Čelincu.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!