Ispunjeno

Dovođenje pitke vode u Modran

Opštine: Bijeljina

Ovo je veoma značajan projekat koji je dugo planiran, a da bi počeli radovi čekali smo nabavku cijevi koje će omogućiti da se na ovaj cjevovod nadoveže i onaj koji bi omogućio da se gradskom vodom snabdijevaju naselja Čengić i dio Suvog Polja. Završetkom cjevovoda Nova Janja-Modran, zdravom i uvijek kontrolisanom vodom za piće, biće snabdjeveno oko 375 domaćinstava u Modranu i više neće biti potrebe za upotrebom vode za piće iz individualno kopanih bunara, sa nehigijenskom vodom.

Obrazloženje

U prvoj godini mandata načelnika općine ovo obećanje je ispunjeno.

Izvor: Prilog NTV Arena

Mještanima Modrana pitka voda je dostupna od jula 2017. godine, čime je kako navode iz Grada Bijeljina riješen problem mještana ovog sela, koji su se vodom snabdijevali iz bunara. Izradnjom transportnog voda od Novog naselja Janja do Modrana u dužini od 3.300 metara, stvoreni su uslovi za dalji razvoj mreže ka Suvom Polju i Čengiću. Takođe, stvoreni su uslovi za postavljanje distributivne mreže i priključenje oko 375 domaćinstava iz Modrana na javni sistem vodosnabdijevanja i ukidanje nehigijenskih privatnih bunara.Vrijednost projekta je 320.000 KM, od čega su sredstva za materijal obezbijeđena iz gradskog budžeta, a građevinske i montažne radove finansiralo gradsko vodovodno preduzeće. U okviru projekta, izgrađena je i javna česma u centru Modrana, s koje će stanovnici ovog i okolnih sela moći da dobiju pitku vodu dok ne bude izgrađena vodovodna mreža do svih domaćinstava u ovom dijelu Semberije.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!