Nije započeto

Donošenje Strategije upravljanja i uređenja javnih površina

Opštine: Neum

Donošenje Strategije upravljanja i uređenja javnih površina u Općini Neum.

Obrazloženje

U toku prve dvije godine mandata nisu vršene aktivnosti na realizaciji navedenog obećanja.

Izvor: Izborni program HDZ-a BiH Neum za Lokalne izbore 2020. godine

Iz Općine Neum je za Istinomjer krajem oktobra 2023. godine saopćeno kako je u decembru 2022. donesena Odluka o uređenju javnih površina na području Općine Neum.  

Međutim, na sjednici Općinskog vijeća Neum održanoj u decembru 2022. godine nije usvojena takva odluka. Ista nije dostupna na mrežnoj stranici Općine Neum u sekciji Odluke, niti na nekom drugom mjestu. Google pretraga sa ključnim riječima koje bi trebale dovesti do te odluke, također ne daje očekivane rezultate.

U decembru 2021. godine jeste donesena slična odluka – Odluka o privremenom korištenju javnih površina na području Općine Neum. Njome se utvrđuju javne površine koje se mogu privremeno koristiti, njihova namjena, pojam privremenih objekata za čije se postavljanje koristi javna površina, zone javnih površina, uvjeti i kriteriji za privremeno korištenje javnih površina, nadzor nad provođenjem ove Odluke i druga pitanja od značaja za privremeno korištenje javnih površina na području Općine Neum. Prijedlog izmjena i dopuna navedene Odluke usvojen je na sjednici Općinskog vijeća Neum u februaru 2023. godine, no ni taj dokument nije javno dostupan.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!