U progresu

Donošenje strategije održivog razvoja

Partije: Ujedinjena Srpska | Oblasti: Ekonomija

U okviru dokumenta Platforma za Opšte izbore 2022. političkog subjekta Ujedinjena Srpska dato je obećanje koje se odnosilo na donošenje strategije održivog razvoja.

“U skladu sa trenutnim geopolitičkim krizama i izazovima, mora se korigovati strategija razvoja i održivosti Republike Srpske. Posebnu pažnju treba posvetiti planovima u oblasti hrane i energije, ne zanemarujući ostale grane privrede.”

Obrazloženje

U prvoj godini mandata, Vlada RS provodila je značajne aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Ujedinjena Srpska, Platforma za Opšte izbore 2022.

Vlada RS je na sjednici održanoj 2.2.2023. godine donijela Odluku o izradi Strategije održivog razvoja RS za period 2024–2030. godina. Za izradu ovog dokumenta zaduženi su Generalni sekretarijat Vlade i Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju

Na 13. sjednici održanoj krajem marta 2023. godine, Vlada RS usvojila je Informaciju o procesu izrade Strategije održivog razvoja RS za period 2024–2030, koju je sačinio Izvršni tim za izradu Strategije održivog razvoja RS za period 2024–2030. Planirano je da dokument bude završen do kraja februara 2024. godine, nakon čega će se uputiti u Narodnu skupštinu RS  na razmatranje i usvajanje.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!