Započeto

Donijeti program Gradskog vijeća Bihaća za borbu protiv korupcije

Opštine: Bihać

Program bi omogućio uspostavu tijela unutar Gradskog vijeća i Gradske uprave koje bi razmatralo svaki potencijalni ili ostvareni sukob interesa, potencijalne koruptivne aktivnosti.

Obrazloženje

U prve tri godine mandata vršene su određene aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: Izborni program Građanskog saveza Bihać

Gradsko vijeće Bihać je na sjednici održanoj u novembru 2017. godine donijelo Rješenje o imenovanju Tima Grada Bihaća za borbu protiv korupcije. U tim su imenovani: Zlata Ibrahimpašić, Jasmina Čoralić, Alma Osmičević, Dženata Džehverović-Župa, Jasmin Stambolija, Edin Kulenović i Sej Ramić.

Na sjednici koja je održana u decembru 2017. godine, GV Bihać donijelo je Odluku o izradi i provođenju Akcionog plana borbe protiv korupcije Grada Bihaća za period 2018 – 2020. godina. Ovom odlukom stvoreni su preduslovi za dalje aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja, ali do zaključenja istraživanja nije bilo daljih koraka.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!