Ispunjeno

Donijeti Deklaraciju Grada Bihaća o očuvanju rijeke Une

Opštine: Bihać

U suradnji svih političkih stranaka, političkih institucija, NP Una, nevladinih organizacija koje se bave pitanjima ekologije te gradjana Bihaća, donijeti deklaraciju kojom bi se zakonodavne i izvršne vlasti, institucije, udruge i gradjani obavezali na trajnu brigu o rijeci Uni, odnosno na trajno sprečavanje bilo koje vrste devastacionog djelovanja na Uni.

Obrazloženje

Obećanje je ispunjeno u mandatu 2016 - 2020.

Izvor: Izborni program Građanskog saveza Bihać

Na 58. sjednici Gradskog vijeća Bihać vijećnici jednoglasno su aklamacijom usvojili “Deklaraciju o zaštiti rijeke Une”. Deklaracija ima tri stavke:
1. Privredni, ekonomski i bilo kakav drugi razvoj Grada Bihaća mora biti zasnovan na ekološkim principima;
2. Izgradnja hidroelektrana u Nacionalnom parku Una, kao i eventualni drugi slični zahvati duž čitavog toka rijeke Une predstavljali bi remetilački faktor u cijelom regionu razvojno naslonjenom na tok rijeke Une;
3. Izvori električne energije koji neće narušavati prirodnu ravnotežu, uz drastično smanjenje komercijalnih gubitaka, predstavljaju rješenje za budućnost.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!