Neispunjeno

Dom “Boško Buha”

Opštine: Novo Sarajevo

Prvi nam je cilj završiti Dom “Boško Buha”. U toku je zadnja faza rekonstrukcije ovog objekta, koja bi trebala biti gotova do kraja godine. U budžetu za narednu godinu bismo planirali sredstva za njegovo opremanje, tako da bi sredinom 2017. Dom trebao biti otvoren i predat na upotrebu našim najmlađim sugrađanima.

Obrazloženje

Obećanje nije ispunjeno obzirom da se u obećanju navodi da će Dom biti otvoren do sredine 2017. godine, a otvoren je tek u martu 2019. godine.

Izvor: Intervju, Oslobođenje, 11.09.2016.

Prema posljednjim dostupnim informacijama (oktobar 2017.), završna faza rekonstrukcije Doma “Boško Buha” biće privedena kraju tek u prvom kvartalu 2018. godine, nakon čega bi trebalo započeti opremanje.

Dom Boško Buha svečano je otvoren tek 25. marta 2019. godine, skoro dvije godine nakon što je to najavio načelnik Koldžo. Obzirom da je u obećanju najavljeno otvaranje Doma do sredine 2017. godine, ovo obećanje načelnika Koldže ostalo je neispunjeno.

 

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!