Neispunjeno

Dom “Boško Buha”

Opštine: Novo Sarajevo

Prvi nam je cilj završiti Dom “Boško Buha”. U toku je zadnja faza rekonstrukcije ovog objekta, koja bi trebala biti gotova do kraja godine. U budžetu za narednu godinu bismo planirali sredstva za njegovo opremanje, tako da bi sredinom 2017. Dom trebao biti otvoren i predat na upotrebu našim najmlađim sugrađanima.

Obrazloženje

Obećanje nije ispunjeno iz razloga što se u obećanju navodi da će Dom "Boško Buha" biti otvoren do sredine 2017. godine, što se nije desilo, te je pomenuti dom otvoren tek u martu 2019. godine.

Izvor: Intervju, Oslobođenje, 11.09.2016.

Prema informacijama iz oktobra 2017. godine javnosti je saopćeno da će završna faza rekonstrukcije Doma “Boško Buha” biti privedena kraju tek u prvom kvartalu 2018. godine, nakon čega bi trebalo započeti opremanje.

Dom Boško Buha svečano je otvoren tek 25. marta 2019. godine, skoro dvije godine nakon što je to prvobitno najavio načelnik Koldžo.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!