U progresu

Dječija igrališta u svakoj mjesnoj zajednici

Opštine: Gračanica

Dječija igrališta u svakoj mjesnoj zajednici.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti kada je u pitanju realizacija datog obećanja.

Izvor: Izborni program 2020-2024, SDP BiH Gračanica

U novembru 2023. godine svečano je otvoreno dječije igralište Mehmed Iljazović Memo. Tom prilikom gradonačelnik Helić obratio se i zahvalio prisutnima na podršci te saradnji za uspješano završen projekat Gradske uprave i MZ.

Odlukom o izmjenama i dopunama Budžeta Grada Gračanica za 2023. godinu planirano je 30.000 KM za dječija igrališta u gradu, 20.000 KM za dječija igrališta u MZ i 10.000 KM za rekonstrukciju igrališta “Ljuba” u MZ Soko.

Iz Grada Gračanica su krajem 2023. godine za Istinomjer rekli da je u proteklom periodu u Gračanici izgrađeno 12 dječjih igrališta. Trenutno se provodi proces nabavke za još dva dječija igrališta, a cilj Grada je da u svakoj MZ koja ispunjava uslove izgrade dječije igralište.

U Nacrtu Budžeta Grada Gračanica za 2022. godinu, u obje stavke taj je iznos manji za po 5000 KM, te za dječja igrališta u gradu iznosi 15 000, a u mjesnim zajednicama 20 000 KM.

U odluci o Odluci o izmjenama i dopunama Budžeta Grada Gračanica za 2022. godinu pod stavkom dječja igrališta u gradu izdvojeno je 20 000 KM, za dječja igrališta u Mz 28 000 KM. 

Kako je javnost obaviještena 27.4.2022. godine, u Gradskom parku u Gračanici, izvršeno je generalno servisiranje mobilijara u centralnom dječijem igralištu. Zamijenjeni su tobogani i sjedalice na klackalicama te je tako ovom obnovom dječije igralište pripremljeno za novu sezonu.

Uz potpunu rekonstrukciju dječijeg igrališta u Gradskom parku, gradonačelnik Helić je tom prilkom istakao da Gradska uprava ima u planu da u narednom periodu budu izgrađena igrališta i za mjesne zajednice koje nemaju ista.

U Budžetu Grada Gračanica za 2021. godinu pod stavkom dječja igrališta u gradu predviđeno je 20 000 KM, dok je za dječja igrališta u MZ izdvojeno 25 000 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!