Započeto

Digitalizacija općinske uprave

Opštine: Novo Sarajevo

Zalagat ćemo se za digitalizaciju koja neće dopustiti da bude izgubljenih predmeta ili predmeta “po ladicama”. Negativnu statistiku u predmetima koji dugo čekaju na rješavanje svest ćemo na minimum. Zalagat ćemo se da se digitalizacijom pretvorimo u modernu općinu, postavljanjem novih standarda u modelu upravljanja informacijama i sigurnosti ličnih podataka. Podaci stanovnika Novog Sarajeva bit će ažurni i sigurni, smanjit će se administrativne greške koje zahtijevaju dugotrajno čekanje zbog ispravki nastalih greškom općinske administracije. Zalagat ćemo se da digitalizaciojm Općine ubrzamo procese i postupke u registraciji potencijalnih investitora i sadašnjih privrednih subjekata u općini Novo Sarajevo. Morat se cijeniti vrijeme građana i građanki i privrednih subjekata.

Izvor: Hasan Tanović program

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) pokrenula je projekat E-uprave čijom realizacijom bi poboljšala transparentnosti  i smanjila  korupcija u procedurama koje provode nadležni organi. Fokus aktivnosti je na digitalizaciji ovih postupaka, te na omogućavanju automatizacije procedura koje će imati pozitivan uticaj na građane i poslovni sektor u BiH. Prezentaciji navedenih aktivnosti krajem januara 2021. godine prisustvovao je i načelnik Novog Sarajeva Hasan Tanović. Realizacija ovog projekta predviđena je u narednih pet godina.

U saradnji sa UNDP BiH realizira se veliki projekat digitalizacije procesa u Općini Novo Sarajevo. Trenutno je u fazi provođenje javnih nabavki za nabavku opreme i rješenja koja će ubrzati i pospješiti efikasnost rada administracije.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!