Ispunjeno manjim dijelom

Definisati osnove javno-privatnog partnerstva i privatne inicijative u oblasti zdravstvene zaštite

Partije: DNS | Oblasti: Zdravstvo

DNS se zalaže za: definisati odnose javnog, javno-privatnog partnerstva i privatne inicijative u oblasti zdravstvene zaštite i na toj osnovi uticati na povećanje kvaliteta i smanjenje korupcije, rješenja zdravstvene zaštite tražiti u saradnji s predstavnicima u svim oblastima i institucijama koje se odnose na ekonomiju i ekonomski razvoj društva;

Na 1. posebnoj sjednici Vlade Republike Srpske (22.02.2015.) Vlada Republike Srpske utvrdila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti. Osnovni razlozi za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti su rezultati praćenja i primjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti, uz uvažavanje inicijativa za uvođenje mreže zdravstvenih ustanova, novih zdravstvenih ustanova, te dodatnog finansiranja domova zdravlja od strane lokalne samouprave. Nacrtom ovog zakona se dodatno približava status javnih i privatnih zdravstvenih ustanova.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!