Započeto

Čuvanje tekovina odbrambeno-oslobodilačke i antifašističke borbe Armije RBiH i NOR-a

Opštine: Travnik

Dosljedno i trajno čuvanje tekovine odbrambenooslobodilačke i antifašističke borbe Armije RBiH i tekovina NOR-a (1941-1945.). Značajne datume dostojanstveno obilježavati sa posebnim angažmanom mladih generacija.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti u cilju ispunjenja datog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Općina travnik kontinuirano podržava obilježavanje značajnij datuma iz odbrambenooslobodilačke i antifašističke borbe Armije RBiH i tekovina NOR-a (1941-1945.).

Od ukupno planiranih 1.000 KM, u periodu I-IX 2022. godine za obilježavanje značajnih međunarodnih datuma nisu utrošena nikakva sredstva. Za obilježavanje značajnih datuma, od planiranih 22.000 KM, u periodu I-IX 2022. godine, utrošeno je 14.300 KM.

Za obilježavanje značajnih međunarodnih datuma, za 2023. godinu u Budžetu je izdvojeno 1.000 KM, dok je za obilježavanje značajnih datuma izdvojeno 22.000 KM.

Na Dan državnosti Bosne i Hercegovine 25.11.2023. godine, u organizaciji Općine Travnik, u sali JU Centra za kulturu upriličena je svečana akademija u pristustvu brojnih zvanica iz političkog, društvenog, kulturnog i vjerskog života.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!