Započeto

Čišćenje korita Miljacke

Opštine: Novo Sarajevo

Zalagat ćemo se da se organizira redovno ekološko čišćenje korita rijeke Miljacke na području Općine Novo Sarajevo.

Izvor: Hasan Tanović program

Krajem avgusta 2023. godine premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk najavio je da će se angažovati usluge specijalne mašine kako bi se efektivnije očistila rijeka Miljacka za potrebe realizacije projekta ‘Čista rijeka Miljacka’. Putem zvanične web stranice Grada Sarajeva krajem avgusta 2023. godine sapćeno je da se aktivno radi na realizaciji brojnih projekata, a jedan od prioriteta jeste i uređenje korita rijeke Miljacke, te da je u toku pjeskarenje i čišćenje zidova korita rijeke Miljacke.

Iz Općine Novo Sarajevo su krajem 2023. godine za Istinomjer kazali su da s ciljem povećanja sigurnosti uz lijevu obalu rijeke Miljacke, Općina Novo Sarajevo kontinuirano vrši dopunjavanje žive ograde uz korito rijeke i ove aktivnosti će se nastaviti i u narednom periodu.

Iz Općine Novo Sarajevo su za Istinomjer kazali da je održavanje čistoće korita rijeke Miljacke u nadležnosti Grada Sarajeva, te da je tokom sastanka gradonačelnice Benjamine Karić sa načelnikom Općine Novo Sarajevo koji je održan krajem aprila 2021. godine, između ostalog bilo riječi i o održavanju korita rijeke Miljacke.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!