Ispunjeno manjim dijelom

Centri za zdravo starenje

Opštine: Novo Sarajevo

U naredne tri godine (…) nastavit će se širenje mreže centara za zdravo starenje (…).

Obrazloženje

U toku mandata 2016 - 2020 obećanje je ispunjeno u mjeri koja je zanemariva za njegove ciljeve.

Izvor: Intervju, Oslobođenje, 11.09.2016.

Kada je mandatni period 2016 – 2020 započeo, u Općini Novo Sarajevo već su postojala dva Centra za zdravo starenje i to u naseljima Hrasno i Velešići, a nakon što u prve dvije godine mandata nije bilo aktivnosti na širenju mreže ovih centara, prema Budžetu za 2019. godinu, planirano je 140 hiljada KM za adaptaciju prostorija Centra za zdravo starenje u naselju Čengić Vila. Pomenuta sredstva zadržana su i u Rebalansu Budžeta Općine Novo Sarajevo.

Početkom novembra 2019. godine, javnost je obaviještena da je u toku izvođenje radova na adaptaciji prostorija budućeg Centra za zdravo starenje Čengić Vila u ulici Džemala Bijedića.

Trenutno se radi na skidanju postojećih podnih obloga-parketa i pločica, a nakon čega će se izvesti rušenje pregradnih zidova i zidanje novih, kao i ostali ugovoreni radovi. U prostoru koji je u vlasništvu Općine Novo Sarajevo, osim građevinsko-zanatskih i instalaterskih radova, planirano je  uređenje i opremanje enterijera. Ukupna vrijednost ugovorenih radova i opreme je oko 140.000 KM. Radove izvodi firma INTER-COM d.o.o. Zenica

Saopćenje, Općina Novo Sarajevo, 7. novembar 2019.

Pomenuti Centar zvanično je otvoren 28. februara 2020. godine, čime je mreža ovih centara u Općini Novo Sarajevo proširena sa dva na tri Centra za zdravo starenje. Tom prilikom je načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo istakao da je u planu i četvrti Centar u naselju Grbavica.

Općina Novo Sarajevo nastavit će brinuti o svojim penzionerima, a ovo je jedan od načina kako da njihovu svakodnevnicu upotpunimo i učinimo ljepšom, s toga je u planu uspostava i četvrtog Centra za zdravo starenje u naselju Grbavica.

Načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo, 28. februar 2020.

 

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!