Centri za zdravo starenje

Opština:

U naredne tri godine (…) nastavit će se širenje mreže centara za zdravo starenje (…).

Izvor: Intervju, Oslobođenje, 11.09.2016.

Kratko obrazloženje

U prve tri godine mandata načelnika Koldže vršene su aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Dugo obrazloženje

U opštini Novo Sarajevo već postoje dva Centra za zdravo starenje i to u naseljima Hrasno i Velešići. Nakon što u prve dvije godine mandata nije bilo aktivnosti na širenju mreže ovih centara, prema Budžetu za 2019. godinu, planirano je 140.000 KM za adaptaciju prostorija Centra za zdravo starenje na u naselju Čengić Vila, koja su zadržana i u Rebalansu Budžeta. Prema posljednjim informacijama, sa početka novembra 2019. godine, u toku je izvođenje radova na adaptaciji prostorija budućeg Centra za zdravo starenje Čengić Vila u ulici Džemala Bijedića br. 61. Trenutno se radi na skidanju postojećih podnih obloga-parketa i pločica, a nakon čega će se izvesti rušenje pregradnih zidova i zidanje novih, kao i ostali ugovoreni radovi.

U prostoru koji je u vlasništvu Općine Novo Sarajevo, osim građevinsko-zanatskih i instalaterskih radova, planirano je  uređenje i opremanje enterijera.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova i opreme je oko 140.000 KM. Radove izvodi firma INTER-COM d.o.o. Zenica

Formiranjem ovog centra Općina Novo Sarajevo će dobiti i treći objekat na području općine namijenjen osobama treće životne dobi.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Upload limit: 1Mb

  • Poništi