Nije započeto

Brza cesta Trebinje – Gacko

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Na predizbornoj tribini u Gackom, lider SNSD-a Milorad Dodik je najavio gradnju brze ceste između tog grada i Trebinja.

“Mi ćemo iduće godine početi planirati izgradnju brze ceste od Trebinja do Gacka i dalje prema Foči, četiri kolovozne trake.”

Izvor: Milorad Dodik, Gacko, 22.09.2022.

Krajem novembra 2023. godine direktor Јavnog preduzeća Putevi Republike Srpske Milan Dakić govorio je o izvođenju radova i projektovanja za izgradnju nove trase puta Gacko-Foča, poddionica Tjentište-Brod na Drini i mosta preko rijeke Drine. Dakić je tom prilikom naveo da je, prema idejnom rješenju, nova trasa dugačka 12 kilometara, a ugovorena vrijednost radova je oko 36 miliona KM. Naveo je kako je izvođač pri kraju sa izradom projektno-tehničke dokumentacije, te da je rok za projektovanje je 120 kalendarskih dana i 36 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Nacrt izmjena i dopuna Prostornog plana Republike Srpske do 2025. Godine, objavljen u novembru 2013. godine, navodi kako je jedan od planiranih naglašava kako je potrebno poboljšati putni pravac Trebinje–Bileća–Gacko–Foča–Višegrad.

Prijedlog strategije transporta Republike Srpske za period 2016–2030. godina iz januara 2017. godine u odjeljku “Planirane investicije”, u planiranoj mreži brzih puteva navodi dionicu “Trebinje–Gacko–Foča–Ustiprača–Višegrad”.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!