Nije započeto

Brza cesta od Višegrada do Trebinja

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Tokom predizbornog skupa u Foči 5. septembra lider SNSD-a najavio je gradnju brze ceste od Višegrada do Trebinja.

“U narednih mjesec dana završit ćemo s njima pregovore i počet ćemo planiranje, projektovanje, a vjerujem za jedno godinu dana i izvođenje brze ceste, odnosno autoputa od Trebinja prema Foči. Autoput koji ćemo graditi proći će kraj ovog grada, dalje prema Rudom, teritorijama Republike Srpske, dalje prema Višegradu, povezat će se na srpske komunikacijske pravce i tako trajno odrediti karakter ovog kraja.”

Izvor: Milorad Dodik, predizborna tribina Foča, 5.9.2022.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastali su se 22.3.2023. u Trebinju sa rukovodstvom ovog grada. Tom prilikom su dogovorili da se realizuje ideja izgradnje auto-puta i brze ceste od Trebinja do Višegrada.

Na nekim dionicama će to biti auto-put, a na nekim brza cesta. Cilj je da se spojimo kod Višegrada na konekciji prema Srbiji i prema Istočnom Sarajevu.

Milorad Dodik, 22.3.2023.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!