Započeto

Brza cesta do Beograda (dionica Milići – Zvornik)

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Već iduće godine ćemo krenuti da radimo ovaj istočni pravac brze ceste, a prva dionica jeste od Milića do Zvornika.

Obrazloženje

U prvih godinu dana rada Vlade RS vršene su određene aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: Milići, 04.10.2018.

Kako prenosi službena stranica Opštine Sokolac, Autoputevi RS potpisali su 22. decembra 2018. godine ugovor sa Instituom za građevinarstvo „Banjaluka“ ugovor o projektovanju izgradnje brzog puta Bijeljina – Zvornik – Milići – Han Pijesak – Sokolac. O tome je govorio i premijer RS-a Radovan Višković na 10. zajedničkoj sjednici vlada Republike Srpske i Srbije 28. februara 2019. godine. 

„On je istakao da je Republika Srpske u fazi izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju brze ceste od Bijeljine preko Zvornika, Milića, prema Sokocu, koja bi na kraju bila poprečna veza za ovaj prsten autoputa“, navodi se na službenoj stranici Vlade RS.

S obzirom na to da je potpisan ugovor o projektovanju brze ceste koja će povezati i Miliće sa Zvornikom, Istinomjer će ovo obećanje SNSD-a ocijeniti kao započeto.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!