Neispunjeno

Brza cesta do Beograda (dionica Milići – Zvornik)

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Već iduće godine ćemo krenuti da radimo ovaj istočni pravac brze ceste, a prva dionica jeste od Milića do Zvornika.

Izvor: Milići, 04.10.2018.

Kako je saopćeno na službenoj stranici Opštine Sokolac, Autoputevi RS potpisali su 22. decembra 2018. godine sa Instituom za građevinarstvo „Banjaluka“ ugovor o projektovanju izgradnje brzog puta Bijeljina – Zvornik – Milići – Han Pijesak – Sokolac. O tome je govorio i premijer RS-a Radovan Višković na 10. zajedničkoj sjednici vlada Republike Srpske i Srbije 28. februara 2019. godine. 

„On je istakao da je Republika Srpske u fazi izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju brze ceste od Bijeljine preko Zvornika, Milića, prema Sokocu, koja bi na kraju bila poprečna veza za ovaj prsten autoputa“, navodi se na službenoj stranici Vlade RS.

Generalni projekat za brzi put Bijeljina-Zvornik-Milići-Vlasenica-Sokolac-Podromanija, čiji su finansijeri JP ,,Autoputevi Republike Srpske” i Institut za građevinarstvo “IG” Banjaluka završen je krajem jula 2020. godine.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je sa predstavnicima kineske kompanije “Šandong” (Shandong Hi-Speed International) o  izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor. Pored ovog projekta, predstavnici “Šandonga” izrazili su interes za realizaciju još nekoliko projekata iz oblasti putne infrastrukture, sa naglaskom na planirani projekat izgradnje brzog puta Bijeljina-Sokolac.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!