Djelimično ispunjeno

Briga o penzionerima

Opštine: Trebinje

Penzioneri, jedan od najzaslužnijih slojeva društva, mora da ima posebnu pažnju. Oni su brinuli o nama, vrijeme je da mi brinemo o njima.

Obrazloženje

U toku mandata gradonačelnika Mirka Ćurića ciljevi datog obećanja su djelimično ostvareni.

Izvor: Platforma za lokalne izbore 2016. godine

Početkom oktobra ove godine u Trebinju je pod pokroviteljstvom gradske uprave otvorena prva prodavnica za penzionere, u kojoj će moći da kupuju isključivo penzioneri kojih u Trebinju ima oko 7.800. Predsjednik Gradskog udruženja penzionera, Ilija Riđešić rekao je “da je ovo veoma značajno za sve penzionere”, navodeći da je i ovo još jedan “primjer da Gradska uprava brine o građanima treće životne dobi”.

Penzioneri sa penzijama do 200 KM ostvariće popust od 50 odsto, oni sa 300 KM imaće 35 odsto, a oni do 404 KM imaće popust od 25 odsto. Postojaće i limit kupovine, a sve će biti regulisano na osnovu kartice ‘Penzioner+.

Mirko Ćurić, 1. oktobar 2020.

Nakon sprovedenog javnog poziva, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić potpisao je, 20. augusta ove godine, ugovor o dodjeli sredstava udruženju penzionera „Republika Srpska – Udruženje penzionera Grada Trebinje“.

Mi smo uvijek nastojali da pružimo podršku penzionerima kroz redovna budžetska sredstva, ali i kada nam se obrate pojedinačno za pomoć. Imamo puno razumijevanje za njihove potrebe, pa smo i ove godine, uprkos situaciji sa koronavirusom, udruženjima penzionera dodijelili sredstva po javnom pozivu za finansiranje projekata iz oblasti brige o starima.

Mirko Ćurić, 20. august 2020.

Republika Srpska – Udruženje penzionera Grada Trebinja će doznačena sredstva, kako je pojašnjeno, utrošiti kroz “tri projekta koja se odnose na liječenje i podršku bolesnim i teško pokretnim penzionisanim licima, kao i na unapređenje kvaliteta života penzionera u Trebinju”.

Pregled izdvojenih sredstava za društva penzionera dostupan je na OVOM linku.

Gradske vlasti su se obavezale da će, kroz implementaciju socijalnih programa za pružanje pomoći penzionerima pomagati ovu kategoriju stanovništva. Grad Trebinje permanentno pomaže penzionere kroz jednokratne novčane pomoći, preko mjesnih zajenica. Takođe, sredstva dobijaju i preko Udruženja, a na osnovu javnih poziva i grantova.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!