Ispunjeno većim dijelom

Briga o boračkoj populaciji

Opštine: Centar Sarajevo

Osiguranje višeg nivoa poštovanja prema zasluženim ratnim kategorijama stanovništva, kao i očuvanja dostignutog nivoa boračkih kategorija.

Obrazloženje

U budžetu Općine Centar svake godine su izdvajana sredstva namijenjena boračkoj populaciji kroz: Transfere boračkim organizacijama; Jednokratnu pomoć ratnim vojim invalidima, porodicama šehida i poginulih boraca i demobilisanim borcima; Transfere za zapošljavanje i sticanje radnog iskustva za mlade nezaposlene sa Općine Centar djeca šehida i palih boraca; Kapiralne transfere paraplegičarima RVI za ugradnju komandi u auta; Pomoć RVI 100%, 90% i 80% korisnika tuđe njege i pomoći;

Izvor: Projekti i programski ciljevi Nedžada Ajnadžića

Općina Centar kroz Budžet vodi brigu o Boračkoj populaciji, pa je tako kroz transfere boračkim organizacijama u posljednje tri godine izdvajano:

343.400 KM – Izvršeno u Budžetu za 2017. godinu.

345.830 KM – Izvršeno u Budžetu za 2018. godinu.

372.200 KM – Planirano u Budžetu za 2019. godinu.

Osim toga Općina centar izdvajala je i sredstva za jednokratnu pomoć ratnim vojim invalidima, porodicama šehida i poginulih boraca i demobilisanim borcima, a u 2017. godini izdvojeno je 12.000KM, u 2018. godini 169.990 KM, dok je u Budžetu za 2019. godinu za jednokratnu pomoć planirano 150.000 KM.

U budžetu su svake godine izdvajana i sredstva kroz Transfer za zapošljavanje i sticanje radnog iskustva za mlade nezaposlene sa Općine Centar djeca šehida i palih boraca; Kapiralni transferi paraplegičarima RVI za ugradnju komandi u auta; Pomoć RVI 100%, 90% i 80% korisnika tuđe njege i pomoći.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!