Djelimično ispunjeno

Borba protiv svih oblika ovisnosti

Opštine: Centar Sarajevo

Kontinuirano provoditi borbu protiv svih oblika ovisnosti (duhan, alkohol i narkotici).

Obrazloženje

Tokom mandata općinskog načelnika zabilježene su određene aktivnosti na ispunjavanju datog obećanja.

Izvor: Projekti i programski ciljevi Nedžada Ajnadžića

Udruženje “Klubova liječenih alkoholičara“ pokrenulo je u 2016. godini projekat „Nove ovisnosti, izazov za mlade“, čiju realizaciju je u sklopu podrške projektima nevladinih organizacija, u decembru 2016. godine finansijski pomogla i Općina Centar Sarajevo sa 2.500 KM.

U oktobru 2017. godine delegacija Općine Centar posjetila je JU “Zavod za bolesti ovisnosti” Kantona Sarajevo, te su tom prilikom razgovarali o problemima sa kojima se ustanova suočava, ali i unapređenju saradnje Općine Centar sa ovom zdravstvenom ustanovom.

U julu 2018. godine potpisan je protokol o realizaciji granta za potrebe Javne ustanove „Zavod za bolesti ovisnosti“ Kantona Sarajevo u iznosu od 5.000 KM.

Prilikom posjete novoformiranoj MZ “Crni vrh – Gorica”, početkom 2019. godine, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je rekao:

Namjeravamo u saradnji sa resornim ministarstvom naći rješenje za smještaj Zavoda za bolesti ovisnosti. Međutim, naglašavam da ništa nećemo raditi prije nego li usaglasimo sa građanima i Savjetom.

Nedžad Ajnadžić, 14. januar 2020.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!