U progresu

Bolji uslovi u školama: Utopljavanje, fasade, namještaj, učila…

Opštine: Gračanica

Bolji uslovi u školama (utopljavanje, fasade, namještaj, učila i drugo).

Obrazloženje

Tokom druge godine zabilježene su značajne aktivnosti kada je u pitanju realizacija datog obećanja.

Izvor: Izborni program 2020-2024, SDP BiH Gračanica

Tokom prve tri godine mandata u Gračanici je realizovan projekat  “Pametne škole 2”, opremljen je kabinet za robotiku, a nabavljene su i CNC mašine koje su prilagođene za obuku učenika. 

U junu 2022. godine predstavljen je projekat  “Pametne škole 2” u Osnovnoj školi “Džakule” u Gračanici u okviru kojeg je ta škola dobila peć na pelet te je postavljena termoizolacija na vanjske zidove objekta.

Početkom 2023. godine prezentovana je oprema te nove aktivnosti u okviru Tehnološko – robotskog centra u Mješovitoj srednjoj školi Gračanica.

Tehnološko – robotski centar nastao je opremanjem starih radionica sa dvije nove CNC mašine i drugom opremom potrebnom za praktičan rad učenika.

Opremanje centra realizovano je u okviru EGG projekta kojeg implementira UNDP u BiH, a finansirala je Vlada Kraljevine Norveške i Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, Grad Gračanica, a opremanje su pomogli iz Udruženja poslodavaca Gračanica. 

Iz Uprave su naveli da je u narednom periodu planirano opremanje tehnološkog centra za zanimanja elektro struke i frizerskih zanimanja, te ovisno o inicijativi i obezbjeđenju prostornih uslova u MSŠ Gračanica će se planirati i sredsva za sufinansiranje i ovih projekata.  

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!