Započeto

Bolji sistem civilne zaštite i vatrogastva

Opštine: Gračanica

Bolji sistem civilne zaštite i vatrogastva, video nadzor, sistem javnog reda i mira, kvalitetniji sistem zbrinjavanja pasa lutalica. Kako do cilja: Stručnom timu na čelu sa savjetnikom za sigurnost glavni posao i zadatak su nuditi mjere, planove i projekte u cilju ispunjenja garancija (sredstva: budžeti, fondovi, Evropska Unija, poduzetnici).

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata zabilježene su određene aktivnosti kada je u pitanju realizacija datog obećanja.

Izvor: Izborni program 2020-2024, SDP BiH Gračanica

Pomoćnik gradonačelnika Gračanice Mustafa Bajić je na 4. sjednici Gradskog vijeća Grada Gračanica održanoj 3.5.2021. godine izvijestio vijećnike da je operativnom centru Civilne zašitite naloženo da je obavezan sačiniti službenu zabilješku o žalbi građana u vezi sa epidemijom korona virusa putem telefona:  

Mi smo na sjednici Gradskog štaba Civilne zaštite,a u cilju prikupljanje informacija vezano za provođenje naredbi i upustava krizni štabova gdje smo naložili operativnom centru Civilne zaštite da je obavezan sačiniti službenu zabilješku o žalbi građana u vezi sa epidemijom Korona virusa putem telefona.Znači građani ako imaju nekakve pritužbe mogu se prijaviti u operativni centar Civilne zaštite i onda mi tu žalbu proslijeđujemo nadležnim institucijama.Sve žalbe koje se dešavaju mogu se uputiti na broj 121 i na osnovu toga se proslijeđuje nadležnim institucijama.

Mustafa Bajić, 3.5.2021. 

Kako je na zvaničnoj stranici Grada Gračanica 18.10.2021. godine navedeno, u septembru je završen projekat iz oblasti unapređenja energetske efikasnosti pod nazivom “Utopljavanje objekta Vatrogasni dom Gračanica”:

Projektom je na objektu Vatrogasnog doma u Gračanici  izvršena zamjena stolarije, te je postavljena termofasada pri čemu će se ostvariti uštede, odnosno značajno će se smanjiti potrošnja energije  kao i  emisija CO2. Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi oko 34.350,00 KM. Ovaj kao i niz drugih prioritetnih projekata za Grad Gračanicu je uspješno realizovan uz partnerstvo i finansijsku podršku Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Herecgovina  sa grant sredstvima u iznosu od 20.562,00 KM.

Grad Gračanica, 18.10.2021. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!