U progresu

Bolji rad Centra za mlade

Opštine: Novo Sarajevo

Zalagat ćemo se za više korištenje i afirmaciju Centra za mlade.

Obrazloženje

U dvije godine mandata načelnika Hasana Tanovića rađene su aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: Hasan Tanović program

U toku 2021. godine za JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo u budžetu ove općine planirano je i utrošeno 300.000 KM. U toku 2022. godine, uz podršku Općine Novo Sarajevo, Centar je realizirao niz novih projekata, aktivnosti, festivala i umjetničkih performansa.

Izvor: Facebook/Centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo
Izvor: Facebook/Centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo

U budžetu Općine Novo Sarajevo za 2021. godinu kao grant za JU Međunarodni centar za djecu i omladinu NS predviđeno je 300 hiljada KM, a navedena sredstva su i izvršena na dan 31.10.2021. godine.

U toku 2022. godine  JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo je u svoja dva objekta (Međunarodni centar i Dječija kuća) uz podršku Općine Novo Sarajevo realizirao niz novih projekata, aktivnosti, festivala, od kojih su najznačajniji: Internacionalni teatarski festival u Friedrichshafenu, Njemačka; 7. Festival Umjetnost za mir (Art for Peace), prvi put u Bosni i Hercegovini a u saradnji sa Servisni Centar-Bahrein, kao dio projekta „Mirovni sporazum 2000.“ namijenjen djeci, s ciljem promicanja svijesti o miru kroz umjetnički pogled. 

Održan je prvi pop-rock festival pod nazivom „Bendovi zovu 033“, u periodu 19 – 23.7.2022. godine održan je “Vils Summer Screen” i “Vils Music Stage” u saradnji sa Udruženjem Omladinski Film Festival, zatim Pop Art Festival Sarajevo u periodu od 19. – 24. septembra 2022. godine te ”Fasada Fest”, festival ulične umjetnosti u Sarajevu; projekcije u sklopu Sarajevo Film Festival; NOĆ FILMA u saradnji sa Gradskom upravom.

U okviru prvog Festivala “Umjetnost za mir – Art for Peace”, umjetnici iz Bahreina i Bosne i Hercegovine održali su umjetnički performans i prikazali svoje vještine oslikavajući velike makete golubova. Festival “Umjetnost za mir” je trajao 09. i 10. oktobra, a u organizaciji Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo i partnerima, Bahreinskim komitetom za Art for Peace Festival, Ministarstvom za kulturu i sport Kantona Sarajevo, Gradom Sarajevo i Općinom Novo Sarajevo.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!