Ispunjeno manjim dijelom

Bolje snabdijevanje strujom u Ljubinju

Partije: SP RS | Oblasti: Ekonomija

“Ne rukovodi me lični interes i želja mi je da pomognem ljudima. Želim da Ljubinje ima bolje snabdijevanje strujom, da se realizuje put Stolac-Ljubinje prema Trebinju i lično ću se pobrinuti se zamjenu azbestnih cijevi vodovoda od Dola do Ljubinja, što je posao vrijedan 2,2 miliona KM”, rekla je Klimenta.

Izvor: socijalisti.ba

Prema obavještenjima o obustavi distribucije električne energije zbog rekonstrukcijskih radova na dalekovodima, sadržanim na službenoj stranici Elektro-Hercegovine, o obavljanu radova na elektrodistribucijskim mrežama Opštine Ljubinje, te predviđenim investicijskim projektima sadržanim u listi javnih nabavki za 2019. godinu istog preduzeća, Istinomjer ovo obećanje ocjenjuje sa započeto.

Radovi na elektrodistribucijskim mrežama su nastavljeni tokom mandata ali nema informacija da su isti doveli do poboljšanja snabdijevanja strujom u Općini Ljubinje. 

U julu 2022.godine na sajtu Vlade RS objavljen je dokument Prethodne procjene uticaja na životnu sredinu za projekat izgradnje solarne elektrane Ljubinje 3, koju gradi Elektroprivreda RS, a idejni projekat uradila je beogradska firma Netinvest.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!