Ispunjeno

Bez privatizacije energetskih potencijala i energetskih sistema u RS

Partije: DNS | Oblasti: Ekonomija

Potrebno je naglasiti da će se DNS zalagati za uspostavljanje čvršćih i djelotvornijih ekonomskih odnosa kako sa zemljama EU, tako i njihovim regionima, pri čemu će voditi računa o tome da nikada ne dozvoli nekontrolisanu i krajnje pogubnu privatizaciju strateških resursa (voda, šuma i ruda, obradivog zemljišta), bez kojih nema čvrstih temelja za očuvanje Srba u BiH. Zato smo u potpunosti opredijeljeni za očuvanje vlastitih potencijala i resursa sa pozicija privlačenja stranih investicija, ali i plasmana domaćih investicionih sredstava. / DNS naglašava svoj principijelni stav da se ne može vršiti privatizacija energetskih potencijala i strateških energetskih sistema u Republici Srpskoj. / (…) sprečavanje privatizacije elektroprivrede, vodnih i šumskih resursa;

S obzirom da u mandatu od 2014. do 2018. godine nije došlo do privatizacije energetskih potencijala u RS-u, ovo obečanje je samim tim i ispunjeno.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!