Započeto

Besplatni udžbenici

Partije: Ujedinjena Srpska | Oblasti: Socijalna politika

U okviru dokumenta Platforma za Opšte izbore 2022. političkog subjekta Ujedinjena Srpska dato je obećanje koje se odnosilo na obezbjeđivanje besplatnih udžbenika.

“Neke od mjera podrške pronatalitetnoj politici su: obezbjeđivanje besplatnih udžbenika, besplatnih sportskih aktivnosti za najmlađe, posebno iz višečlanih porodica, subvencionisanje vrtića, unapređenje dostupnosti i kvaliteta zdravstvene zaštite trudnica i žena koje planiraju trudnoću.”

Izvor: Platforma za Opšte izbore 2022

U prethodnom sazivu Vlade RS, putem Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, te Ministarstva porodice, omladine i sporta u školskoj 2022/23. godini obezbjeđeni su udžbenici svim učenicima prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola, zatim učenicima osnovnih škola koji su pobjednici republičkog takmičenja kao i učenicima od petog do devetog razreda koji su treće i naredno dijete po redu rođenja u porodici sa troje i više djece. Za ovu namjenu u Budžetu RS za 2022. godinu planirano je 4,5 miliona KM.

U Budžetu RS za 2023. godinu za ovu namjenu planirano je 5,72 miliona KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!