Neispunjeno

Bazen u Hrasnom

Opštine: Novo Sarajevo

Radi se o 25-metarskom bazenu za treninge i za potrebe naših osnovnih škola, kojeg smo bili predvidjeli da gradimo još u prethodnoj Strategiji razvoja općine. Međutim, čekali smo završetak sportske dvorane na Grbavici i kako finansije više nisu problem, ove aktivnosti oko bazena možemo da počnemo već u idućoj godini. Sve predradnje smo završili, imamo riješene imovinskopravne odnose, urbanističku saglasnost i spremnu građevinsku dozvolu.

Obrazloženje

U toku mandata 2016 - 2020 dato obećanje nije ispunjeno.

Izvor: Intervju, Oslobođenje, 11.09.2016.

Još tokom 2014. godine saopćeno da je u planu i izgradnja bazena u Hrasnom, ali da “u 2014. godini neće biti moguće realizovati i taj veliki projekt”, odnosno da je “bazen planiran odmah nakon završetka rekonstrukcije Pionirskog doma “Boško Buha”” što je prvobirno bilo planirano za 2017. godinu, no do otvorenja ovog doma nije došlo sve do marta 2019. godine.

Informacija o izgradnji pomenutog bazena nije bilo tokom ovog mandatnog perioda, a iz Općine Novo Sarajevo saopćili su za Istinomjer, u septembru 2020. godine, da “prema definisanim prioritetima realizacije kapitalnih projekata u okviru Strategije razvoja Općine Novo Sarajevo do 2023. godine, a u skladu sa raspoloživim budžetskim sredstvima, realizacija ovog projekta nije još započeta”.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!