Započeto

Banoviće vratiti u nogometnu Premijer ligu BiH

Opštine: Banovići

Strateški odrediti pravce djelovanja u oblasti sporta kao jednog od najvažnijih prezentatora svake lokalne zajednice, mijenjajući dosadašnju sportsku politiku favorizovanja pojedinih sportskih disciplina. Nogomet po kojima su Banovići bili poznati, vratiti na mjesto koje mu pripada u Premijer ligu BiH.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata zabilježene su određene aktivnosti kada je u pitanju realizacija datog obećanja.

Izvor: Izborni Program – Lokalni Izbori 2020 OO SDA Banovići

U Budžetu Općine Banovići za 2021. godinu, u stavci FK “Budućnost” Banovići izdvojeni iznos je 200.000,00 KM, što je za 80.000 više nego što je to bio slučaj u 2020. godini, te je donesena Odluka o ravnomjernoj raspodjeli sredstava sportskim klubovima.

Na skupštini održanoj 12.01.2021.god. donesena je odluka o imenovanju novih članova Upravnog odbora FK Budućnost Banovići.

“U narednom periodu očekuje se dolazak i novih igrača, ali ono što bi u ovom momentu izdvojili da je dogovorena saradnja sa kapitenom Denisom Mujkićem koji je i pored najavljenog oproštaja od nogometa odlučio ostati u timu te tako još jednom pokazao ljubav prema klubu u kojem je ponikao i proveo najveći dio karijere”, navedeno je tom prilikom iz FK Budućnost Banovići.

U organizaciji Atletsko rekreativnog kluba Banovići, a pod pokroviteljstvom Općine Banovići kao generalnog sponzora i mnogih drugih prijatelja, 21.8.2021. godine održan je 3. Banovićki polumaraton.

Pored polumaratona, tom prilikom održana je i trka na pet kilometara, te tri trke za djecu, na stotinu, dvije stotine i četiri stotine metara.

Osim takmičara iz Banovića, manifestaciji su prisustvovali i učesnici iz mnogobrojnih gradova Bosne i Hercegovine i nekoliko gradova iz susjednih država.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!