Nije započeto

Autoput do Mrkonjić Grada

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Na predizbornoj tribini SNSD-a u Mrkonjić Gradu, lider ove partije Milorad Dodik najavio je gradnju autoputa do ovog grada:

“Zoran (Tegeltija) i ja ćemo za četiri godine napraviti ovde autoput.”

Izvor: Milorad Dodik, Mrkonjić Grad 25.09.2022.,

Podsjećamo, za vrijeme mandata prethodnog sastava Vlade RS, sredinom februara 2022. godine iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH saopšteno je da je održan sastanak sa kineskom kompanijom PowerChina koja je izrazila interes da učestvuju u projektu izgradnje dijela autoceste Glamočani – Mrkonjić Grad – Mliništa. Riječ je o autocesti koja ide od Glamoča prema Splitu a koja se preko Okučana povezuje sa Mađarskom. 

Krajem novembra 2023. Autoputevi RS su raspisali javni poziv za izradu urbanističko-tehničkih uslova i plana parcelacije prve faze autoputa Banjaluka-Mliništa, dionica Banjaluka jug-Mrkonjić Grad.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!