Započeto

Autoput do Beograda

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

„U našem planu je ucrtan put od Vardišta koji je mjesto spoja sa autoputem u Srbiji, preko Višegrada, dalje Rogatice i Pala i naravno do našeg Istočnog Sarajeva.“

Obrazloženje

U prvih godinu dana rada Vlade RS vršene su određene aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: Tribina SNSD-a Višegrad 20.09.2018.

Konačna trasa autoputa kroz BiH je zvanično utvrđena u februaru 2019. godine, a tokom posjete članova Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Milorada Dodika Ankari 2. maja 2019. godine je potpisan Memorandum o razumijevanju u vezi sa izgradnjom autoputa Sarajevo – Beograd, kojim je predviđena dinamizacija procesa u izgradnji dijela puta koji prolazi kroz BiH. 

S obzirom da je između predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i entitetskih ministara saobraćaja i komunikacija usaglašena trasa autoputa Sarajevo – Beograd koje će spajati Višegrad sa Istočnim Sarajevo, Istinomjer će obećanje SNSD-a ocijeniti kao započeto. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!