Ispunjeno većim dijelom

Asfaltiranje ulica (MZ Širokača)

Opštine: Stari Grad Sarajevo

Asfaltiranje ulica: Komatin, Bostarići, Nadlipe, Tandareva, Taleta Ličanina, Goloderica, Hambina carina i Balibegovica – MZ Širokača

Obrazloženje

Tokom juna 2016. godine završena je sanacija i asfaltiranje ulice Komatin. Pošto je asfaltni kolovoz na toj saobraćajnici dugoj 320 metara bio veoma oštećen, sa udarnim rupama i začepljenim slivnicima za oborinske vode, bilo je potrebno uraditi kompletnu sanaciju ulice.

Asfaltiranje ulice Tandareva planirana je Budžetom općine Stari Grad Sarajevo za 2016. godinu, ali nisu dostupni podaci o izvršenja za prva tri mjeseca 2016. godine.

Tokom 2014. godine asfaltiran je dio ulice Bostarići. Novi asfalt postavljen je na dio ove ulice 19 do 29, odnosno u dužini od oko 150 metara.

Urađena je sanacija oštećenja i udarnih rupa u ulici Nadlipe, koja je obuhvaćena Ugovorom o ljetnom održavanju cesta.

U 2014. godini urađeno je asfaltiranje dijela ulice Tale Ličanina, dok preostali dio nije urađen zbog problema s građanima koji nisu dopustili dalje izvođenje radova, te zbog toga ulica nije u potpunosti asfaltirana.

U oktobru 2014. godine oko 243 metra ulice Nadlipe čikma, na Širokači je sanirano. Novi asfalt postavljen je u dužini od oko 243 metra i prosječnoj širini od oko tri i po do četiri metra.

Tokom 2015. godine urađeno je asfaltiranje dijela ulice Goloderica, u dužini od 25 metara i prosječnoj širini od oko tri metra.

Tokom 2012. i 2014. godine urađena je djelimična sanacija kolovoznih oštećenja i krpljenje udarnih rupa u ulici Hambina carina.

Urađena je sanacija oštećenja i udarnih rupa u ulici Balibegovica, koja je obuhvaćena Ugovorom o ljetnom održavanju cesta.

Izvor: Program Saveza za bolju budućnost - Općina Stari Grad Sarajevo

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!