Ispunjeno manjim dijelom

Asfaltiranje ulica (MZ Medrese)

Opštine: Stari Grad Sarajevo

Asfaltiranje ulica: Mihrivode, Pirin Brijeg, Alije Nametka, Ispod Budakovića, Arapova i Požegina – MZ Medrese

Obrazloženje

Tokom 2015. godine urađena  je rekonstrukcija dijelova ulica Safvet-bega Bašagića, Alije Nametka i Mihrivode do broja 59. Ulice su asfaltirane u ukupnoj dužini od 270 metara i prosječnoj širini od pet do osam metara.  Za ove radove izdvojeno je oko 84.000 KM.

Postavljeno je 85 metara novog asfalta u ulici Mihrivode od broja 59 do ulice Vrbanjuša. Asfaltirano je 240 metara ulice Alije Nametka, dok je preostalih 200 metara ulice završeno u maju 2016. godine.

Ulica Pirin brijeg asfaltirana je u junu 2012. godine, nakon rekonstrukcije kanalizacione mreže. U ovoj ulici postavljena je nova separatna kanalizaciona mreža i sva domaćinstva priključena su na novi sistem.

Tokom 2013. godine urađena je djelimična sanacija kolovoznih oštećenja i krpljenje udarnih u ulicama Ispod Budakovića, Arapova i Požegina.

Izvor: Program Saveza za bolju budućnost - Općina Stari Grad Sarajevo

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!