U progresu

Asfaltiranje puta od stanice Lager prema naseljima Orašac – Vranić

Opštine: Travnik

Asfaltiranje puta na dionici od stanice Lager prema naseljima Orašac – Vranić.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su značajnije aktivnosti kada je u pitanju realizacija datog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

U budžetu za 2022. godinu za asfaltiranje puta od stanice Lager prema naseljima Orašac – Vranić planirano je 10.000 KM, (i utrošeno), dok je u budžetu za 2021. godinu bilo izdvojeno (i utrošeno) 5.000 KM.

U budžetu za 2023. godinu u stavci Nacrt budžeta za 2023. godinu navodi se da su planirana sredstva u iznosu od 10.000 KM, međutim u stavci koja se odnosi na Prijedlog budžeta za 2023. godinu nema planiranih sredstava za ovu aktivnost. 

Na zvaničnoj facebook stranici načelnika Općine Travnik Kenana Dautovića u 2023. godini za putnu infrastrukturu Općina Travnik planirana su dodatna sredstva u budžetu koja nisu uračunata sredstva za redovno održavanje lokalnih puteva, pa je između ostalog prema načelnikovim navodima planirano saniranje putnog pravca Vranić – Orašac.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!